9.10.2007

Rotorua

Täällä haiseeeeee! Haisee niin pahalle... Kuvitelkaa mädäntyneen kananmunan haju ja kertokaa se kymmenellä =/. YÖK. Eikä siihen kyllä totu. Haju tulee siis kuumista lähteistä, joista rikki purkautuu. Siitä Roturuan toinen nimi ”Sulpha City”. Hyvä puoli lähteissä on kyllä se, että kaiken maailman mutahoitoja ja lillumiskylpylöitä täällä on hirveästi.

Saavuttiin tänne eilen ”retken” ekana päivänä ja ollaan nyt kaksi yötä peräkkäin tällaisessa kivassa apartementoksessa, joita nää kutsuu lodgeiksi. Kanssamatkustajat on kivoja, kovaäänisiä nuoria naisia ☺. On täällä toinenkin mies yhden tytön mukana. Mukana on yksi ruotsalainen, kaikki muut briteistä ja ausseista. Meitä on yhteensä joku 12 + 2 staff-henkilöä. Matkustellaan mukavalla ja uudella bussilla, jossa tosin ei oo ihan hirveen mukavaa. Tiet on täällä hirveän pomppusia, paha olo on taattu. Toivottavasti totun nopeasti...

Tänään vuokrattiin Nikon kanssa fillarit ja fillaroitiin joku 20km reissu. Poikettiin muutamassa turistikohteessa ja fillaroitiin järven rantaa pitkin. Takasin tullessa satoi aivan kaatamalla, mutta sade oli tosi lämmintä – ei varmasti yhtään samanlaista kuin siellä kotosuomessa tällä hetkellä :P. Käytiin museossa (Roturua Art and History Museum) ja tutustumassa Uusi-Seelantilaisiin eläimiin ja kasveihin (Kiwi Encounter ja Rainbow Springs Nature Park). Kiwi on erittäin uhanalainen alkuperäinen täkäläinen lintu, jota nyt suojellaan suurella tohinalla. Kiwillä on lähes karvainen höyhenpeite, eikä se osaa lentää. Kiwi Encounterissa haudotaan niiden munia ja hoidetaan poikasia, kasvatetaan puoli vuotta vanhoiksi ja päästetään sitten luontoon. Päästiin lasin takaa katselemaan hautomoa ja ”päiväkoti”laatikoita. Nähtiin kiwejä ihan livenäkin, todella hassun näköisiä. Siellä ei saanut ottaa kuvia, joten voitta vaikka googlettaa linnun ;). Niko on ottanut hirveän määrän kuvia, kun saadaan hyvä nettiyhteys ladataan niitä teille näkyville. Nyt jo netissä.

Huomenna suunnataan aamupäiväksi maori-kylään tutustumaan ja syömään lounasta siellä. Sitten suunnataan eteenpäin ja iltapäivällä ollaan jo Taupossa.

3 kommenttia:

Pikku- Kettu kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta! Yhtään en oo kade, en suinkaan. :P

Täällä tosissaan luvattiin ensi viikoksi pakkasia...

Anonyymi kirjoitti...

Tou! Sen sitä saa, kun on kaksi Google- tiliä, eli tuo edellinen oli siis minä, Silja. :D

Anonyymi kirjoitti...

Räntämössössä laahustamme loppuviikosta :)
Eilen tuli kaatamalla vettä eikä se ollut ollenkaan lämmintä... Joten nauttikaahan siellä