19.10.2007

Queenstown

16.10 Queenstown

Minä lähdin heti aamusta Shotover jetin kyytiin. Kaarinan lähtiessä riippuliitämään. Onneksi valitsimme lähteä aikaisin koska aamulla oli oikein hyvä sää. Shotover jet on 10 hengen jettivene, jossa on kaksi 300 heppaista V6 turbo moottoria. Näillä ajetaan parhaimmillaan vain 10 cm syvässä Shotover joessa. Varsin hyvä tapa herätä. Kuskin ajellessa kohti kanjonin seiniä ja tehden 360 asteen käännöksiä. Kaarinankin riippuliito sujui hienosti. Loppupäivän satoi vettä, joten oli mukava vain levätä hotellilla.

-Niko

17.10 Queenstown – Doubtful Sounds

Lähdimme heti aamu kuuden aikaan Queenstownista kohti Doubtful Soundsia päiväristeilylle. Meidän oli tarkoitus mennä Milford Soundsiin risteilylle yön yli, mutta maanjäristysten takia tie oli suljettu. Kahden edellisen päivän aikana maanjäristyksiä oli ollut toistakymmentä lähimmät vain 16 km päässä Queenstownista. Me emme kyllä niitä ole huomanneet. Dobtfull Sounds oli kyllä vaikuttava näky. Viimepäivien sateiden ansiosta pieniä vesiputouksia oli paljon.
Reissu oli kyllä raskas kun Ensin oli matkattava 2 tuntia bussilla Manapouriin josta 45 minuuttia laivalla jarven yli ja toisella bussilla tunti Doubtful Soundsiin jossa olimme 4 tunnin risteilyllä. Ja tietysti samat takaisin Queenstowniin.

-Niko