16.10.2007

Wellington – Nelson – Kaikoura – Christchurch – Fox Glacier - Queenstown

11.10

Aamulla kävimme Wellingtonissa bussilla kaupunkikierroksella ja satoi. Ajoimme bussilla Mt. Victorian päälle josta olisi pitänyt näkyä koko kaupunki. Me näimme lähinnä vesisadetta ja pilveä. Kyseisen vuoren rinteillä oli kuvattu myös taru sormusten herrasta -elokuvan kohtauksia. Uuden Seelannin ja Peter Jacksonin kuvaus sopimuksessa oli velvoitettu palauttamaan kaikki kuvauspaikat entiselleen. Eli mikään paikka ei näytä siltä miltä elokuvassa. Varmaankin jokin toisenlainen sopimus olisi ollut parempi ainakin turistien kannalta. Kävimme tutustumassa paikalliseen kansallismuseoon, joka oli varsin mielenkiintoinen. Olisi kyllä vaatinut paneutumista saada siitä enemmän irti. Siellä oli kaikkea maanjäristys simulaatiosta taideteoksiin.

Iltapäivällä nousimme saartenväliseen autolauttaan, joka vei meidät pohjoissaarelta eteläsaarelle. Matka kesti kolme tuntia ja sää muuttui sateisesta aurinkoiseksi. Keli merellä oli muutenkin oikein hyvä. Tämä paikallinen SeaWind oli kylläkin sen oloinen että kauhean kovassa meren käynnissä en olisi halunnut sitä kokea. Maisemat eteläsaaren puolella Malborough Soundin salmissa olivat todella mahtavat. Satamasta matka jatkui Nelsoniin halki viiniviljelmien.

- Niko

12.10

Nelsonin kävelimme hotellin läheisyydessä olevaan WOW museoon, jossa oli näytteillä autoja ja ”puettavia taideteoksia”. Autot eivät olleet niin erikoisia Cordia lukuun ottamatta. Täällä ei ilmeisesti ole jenkki autoja aivan Suomen malliin. Mutta puvut olivat hienoja. Takaisin päin yritimme mennä bussilla, mutta museon kassa muisti aikataulun väärin ja kaupungin ainut bussi kulkee tunnin välein. Joten kävelimme puolen tunnin odottelun jälkeen hotellille. Iltapäivällä kävelimme rantaa myöten kaupunkiin. Tutustuimme kaupungin keskustaan ja palasimme viimeisellä bussilla (klo 17.15!!) hotellille.

- Niko

13.10

Aamulla lähdimme kohti Christchurchia. Vietimme puolipäivää Kaikourassa matkan varrella. Kaikoura on tunnettu lähinnä merielämän rikkaudesta. Me Nikon kanssa lähdettiin pienlentokoneella katsomaan valaita. Nuoret urosvalaat potkitaan laumasta ja ne tulevat 10-12 vuodeksi Kaikouraan kasvamaan. Nähtiin loppujen lopuksi vain yksi kaskelotti, paitsi Niko näki myös vilauksen toisesta. Kaskelotit voi pidättää henkeä aina tuntiin saakka, joten puolen tunnin lennon aikana voi käydä niin että kaikki on yhtä aikaa ruokailemassa meren syvyyksissä. Tosin yhdenkin näkeminen oli tarpeeksi, koska maisematkin olivat aivan uskomattomia. Aurinko paistoi ja lumiset vuorenhuiput säihkyivät ☺. Matka jatkui iltapäivästä kohti Christchurchia, jossa ehdimme vain vähän kävellä kaupungissa ja syödä. Aikaisin aamulla matka jatkuisi taas kohti etelää.
- Kaarina

15.10

Saavuimme Fox Glacieriin jo edellisenä iltana, silloin päästiin katsomaan kiiltomatoja pimeässä metsässä. Ne oli kyllä tosi makeita! Heti aamusta lähdettiin kohti Fox Glacierin jäätikköä. Tuli lähes pikku-ukkoja taivaalta. Matka vuorta ylös kesti noin 1,5h. Satoi aivan kaatamalla, kaikki joet tulvi ja mun lainakengät vuosi. Aivan kamalaa. Hirvittävän hirveetä. Onneksi sitten kun tultiin alas päin sade loppui ja saatiin aurinkoiset kuvat jäätiköstä... Matka jatkui puolen päivän jälkeen kohti Queenstownia, sinne matkattiinkin kuusi tuntia. Onneksi mun ostamat akupunktio rannekkeet auttaa tosi hyvin tuohon matkapahoinvointiin. Queenstownin hotelli on kaupungin isoin, ja huone on aivan ihana ja lämmin!! Suuret plussat siitä :D.
Huomenna riippulentämään!
- Kaarina